×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de gemiddelde prijs voor een zwembad? Reken het uit!

Wanneer de zomer eraan komt, dan dromen velen onder ons van een eigen zwembad in de tuin. Maar wie op onderzoek uitgaat, die komt al snel hoge prijzen tegen. Dit creëert de perceptie dan een eigen zwembad per definitie duur is. Maar gelukkig is dit niet zo.

Een eigen zwembad kan duur zijn, maar er zijn wel degelijk ook goedkope varianten. Alles hangt af van de grootte van je zwembad, het type zwembad dat je kiest, en de opties die je erbij neemt. Je maakt je zwembad dus zo duur of zo goedkoop als je zelf wil.

Hieronder overlopen we de voornaamste types zwembaden, en geven we een richtprijs mee voor elk type zwembad. We overlopen ook wat de voornaamste prijsbepalers zijn bij elk type zwembad.

In dit artikel:

Soorten zwembaden met richtprijs

Er zijn vele soorten zwembaden waaruit je kan kiezen. Hier overlopen we de meest populaire soorten zwembaden, waarbij we starten bij het goedkoopste type.

Intex zwembad

intex zwembad © Shutterstock - Een Intex zwembad is relatief goedkoop, en bovendien makkelijk te plaatsen

Een Intex zwembad is relatief goedkoop, en daarom één van de redenen waarom het zo populair is bij het grote publiek. Maar er zijn nog andere voordelen aan het plaatsen van een Intex zwembad. Zo zijn heel heel flexibel, en ook heel snel te plaatsen. Je kan ze snel opzetten als het zwemseizoen begint, maar ook snel terug afbreken wanneer de winter eraan komt. En eens ze zijn afgebroken en opgeborgen, nemen ze heel weinig plaats in beslag.

Intex is bovendien een merk met een heel ruim assortiment. De prijs voor de kleinste type zwembaden beginnen al vanaf 20 euro. Maar wil je echt voor een volwaardig zwembad met een metalen frame gaan, dan kunnen ze prijzen oplopen tot 1.200 euro.

Ontdek hier meer over het aanbod aan Intex zwembaden.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


zwembad plaatsen © Shutterstock - De prijs voor het laten plaatsen van een zwembad hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal waaruit het zwembad is opgebouwd.

Houten zwembad

houten zwembad © Shutterstock - Een houten zwembad straalt veel charme uit, en is in vergelijking met andere soorten zwembaden nog relatief goedkoop

Ook houten zwembaden zijn populair, omwille van hun natuurlijke uitstraling. Ze worden vrijstaand geplaatst, waardoor je heel veel flexibiliteit hebt op vlak van locatie. In tegenstelling tot een intex zwembad worden ze doorgaans niet afgebroken tijdens de winter, waardoor je op voorhand toch goed moet beslissen waar je het zwembad plaatst.

Houten zwembaden zijn goedkoper dan betonnen zwembaden of polyester zwembaden, omdat ze relatief makkelijk op te zetten zijn. De prijs voor een houten zwembad zal voornamelijk afhangen van de grootte van het zwembad en de houtsoort die je kiest. Voor een houten zwembad van goede kwaliteit met afmetingen van zo'n 16 vierkante meter betaal je ongeveer 3.500 à 4.000 euro. Voor een groter formaat dat ongeveer dubbel zo groot is (8m op 4m) betaal je ongeveer 7.000 à 8.000 euro. Hierin zitten de kosten voor het plaatsen van het zwembad niet inbegrepen.

Lees meer over de kenmerken en voordelen van houten zwembaden.

Swimspa

Een swimspa of zwemspa is een zwembad dat heel populair is bij mensen die aan hun conditie willen werken. Niet enkel om er fitter van te worden, maar ook om te revalideren na een ziekte of ongeval. Een swimspa biedt je namelijk de mogelijkheid om voluit te zwemmen op een slechts beperkte ruimte, dankzij de krachtige powerjets die dit type zwembad bezit.

Maar vergis je niet, een swimspa is ook uitstekend geschikt om gewoon te relaxen. Dus bekijk dit type zeker ook eens indien je op zoek bent naar een zwembad. Misschien is het wel iets voor jou?

Omwille van de leuke features is een zwemspa doorgaans al iets duurder dan een houten zwembad. Maar de prijs van een zwemspa wordt in de eerste plaats toch bepaald door het merk, de grootte en de transportkosten. Ook de kosten van de installatie en de opties die je kiest zullen dus ook een rol in de prijsbepaling.

Voor een standaard swimspa schommelen de prijzen rond de 15.000 euro. Ga je echter voor meer opties, dan kan de prijs al snel oplopen richting het dubbele.

Lees meer over de kenmerken en voordelen van een swimspa.

Zwemvijver

zwemvijver © Shutterstock - Met een zwemvijver kies je voor een combinatie van zwemplezier en de natuurlijke charme van een echte vijver

Een zwemvijver is het type zwembad met de meest natuurlijke uitstraling van allemaal. Hoewel het er niet echt uitziet als een zwembad, is het toch mogelijk om hier lekker in te plonsen. Je zwemt in een natuurlijke omgeving, met waterplanten langs de zijkant. Een zwemvijver wordt steeds populairder omdat het heel makkelijk te onderhouden is, en ook nog eens milieuvriendelijk. Al is de voornaamste reden nog steeds dat het een heuse eyecatcher is in je tuin.

De prijs voor het aanleggen van een zwemvijver wordt voornamelijk bepaald door de grootte, de inhoud, de afwerking en natuurlijk ook de beplanting. Voor een zwemvijver met een oppervlakte van zo'n 30 vierkante meter betaal je ongeveer 25.000 euro. Deze prijs kan nog oplopen indien je voor extra's kiest, zoals een wandelpad langs de zwemvijver, of extra beplanting.

Lees meer over de kenmerken en voordelen van een zwemvijver.

Polyester zwembad

polyester zwembad © Shutterstock - Een polyester zwembad is vrij duur, maar is onderhoudsvriendelijk en voelt heel aangenaam aan

Bij de duurdere types zwembaden vinden we ook de polyester zwembaden. Dit type zwembad is heel gegeerd bij kapitaalkrachtige consumenten, omwille van de mooie uitstraling en de onderhoudsvriendelijkheid. Polyester zwembaden voelen immers aangenaam aan, omwille van de gladde afwerking. Polyester is bovendien een heel sterk materiaal, dat niet snel beschadigd raakt.

Voor een polyester zwembad van 10m op 4m betaal je een gemiddelde prijs van om en bij de 25.000 à 30.000 euro. De exacte prijs die je betaalt hangt vooral af van de gewenste inhoud, maar ook van de vervoerskosten. Polyester zwembaden worden immers in de fabriek geassembleerd, en vervolgens als één stuk op de gewenste plaats geïnstalleerd. Hierdoor spelen vervoerskosten bij dit type zwembaden een grote rol.

Geïnteresseerd in het plaatsen van een polyester zwembad? Ontdek je mogelijkheden!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Bij het kopen van een zwembad kan je kiezen uit heel wat types. En ook eens je je type zwembad gekozen hebt, zijn er nog heel wat prijsverschillen te noteren op basis van de grootte, de afwerking en de opties die je kiest.

Wil je graag weten hoeveel een zwembad in jouw geval zou kosten? Vraag gratis meerdere offertes aan bij de beste zwembadbouwers actief in jouw regio. Via onderstaand offerteformulier start jij vandaag nog je offerteaanvraag. Je krijgt dan snel gratis meerdere offertes toegestuurd, die je rustig kan vergelijken. Bovendien kunnen de zwembadbouwers de situatie ter plekke bekijken, en je meer advies geven.

Alle offertes zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?