×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Bestway zwembad: welk model past het best bij jou? Enkele tips!

Kunststof zwembaden zijn goedkoop en heel onderhoudsvriendelijk. Ze zijn snel op te zetten, en na het zomerseizoen ook snel terug af te breken.

Eén van de merken die hun stempel drukken in het segment van de kunststof zwembaden is Bestway. Bestway zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in verschillende formaten.

Laten we eens kijken welke zwembaden Bestway in het assortiment heeft zitten, en hoe ze verwarmd en onderhouden moeten worden.

In dit artikel:

Soorten Bestway zwembaden

Bestway heeft een heel uitgebreid assortiment aan zwembaden, dat kan opgedeeld worden in twee grote groepen. Enerzijds heb je de zwembaden met een opblaasbare rand, anderzijds heb je zwembaden met een stalen frame.

Zwembaden met opblaasbare rand

Bestway heeft een uitgebreid assortiment zwembad met een opblaasbare rand, de zogenaamde Fast serie. De vorm van de zwembaden is ofwel rond of ovaal, en hebben steeds een opblaasbare rand die dient om het zwembad de nodige stevigheid te bieden. Deze rand is makkelijk op te blazen met behulp van een mechanische pomp.

Hoewel deze zwembaden heel eenvoudig zijn, hebben ze toch vele voordelen. Zo zijn ze bijzonder snel op te zetten, waardoor je niet lang hoeft te wachten op je verfrissende plons in het zwembad. Ook zijn ze na het zwemseizoen makkelijk terug af te breken en op te bergen.

Een ander groot voordeel is hun gunstige prijs. Dit type zwembaden is al te verkrijgen vanaf 10 euro voor de kleinste versies. Wil je een groter zwembad met een diameter van zo'n 5 meter, dan gaat de prijs richting 500 euro.

Zwembaden met lichtmetalen frame

Wil je liever een groter zwembad? Dan kan je bij Bestway ook kiezen voor een zwembad met een lichtmetalen frame. Dit frame is steviger dan de opblaasbare rand, en kan dus ook een grotere waterdruk aan. Hierdoor kan dit type zwembaden grotere afmetingen hebben dan de opblaasbare zwembaden.

Ondanks hun stevigheid zijn ook deze zwembaden vrij snel op te zetten, en nadien ook terug af te breken. In tegenstelling tot opblaasbare zwembaden gaan zwembaden met een stalen frame ook minder snel lek.

Zwembaden met een lichtmetalen frame zijn iets duurder dan opblaasbare zwembaden. De prijzen beginnen vanaf 60 euro voor de kleinste versies. Voor grotere zwembaden met afmetingen van 9m op 5m gaat de prijs richting 1.500 euro.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten

Hoe een Bestway zwembad onderhouden?

Een Bestway zwembad is van kunststof gemaakt, en dit type zwembaden is in principe heel onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er een aantal taakjes die je moet uitvoeren om je zwembad in de beste staat te houden. Het onderhoud dat je moet uitvoeren heeft voornamelijk betrekking op de waterkwaliteit van je zwembad.

Waterkwaliteit

Om algen en bacteriën uit je zwembadwater te houden, is het belangrijk op het water regelmatig te behandelen met chemicaliën. Meer bepaald moet je periodiek de zuurtegraad van het water meten met teststrips, om te weten te komen of je al dan niet chloor moet toevoegen aan het water.

Om dit te kunnen doen, kan je in de winkel speciale onderhoudskits kopen, waarin alles zit wat je nodig hebt.

Filter

Het chloor dat je toevoegt aan het zwembadwater zal voornamelijk de algen en bacteriën bestrijden. Maar om het grof vuil uit je zwembadwater te halen, heb je een filter nodig. De filter zorgt ervoor dat je water langer proper blijft. Zeker indien er bomen en dergelijke in de buurt staan, is een filter geen overbodige luxe.

Grofweg kan je kiezen uit twee soorten filters: filterpompen op basis van zand en filterpompen met een cartridge. De filterpompen die gevuld zijn met zand zijn iets duurder, maar wel gebruiksvriendelijker. Je hoeft immers niet om de drie à vier weken de cartridge van de filter te vervangen. Enkel moet je periodiek een backwash van het systeem uitvoeren, waarbij het vuil uit het zand wordt gespoeld.

Bij filtersystemen met een cartridge moet deze cartridge om de 3 à 4 weken vervangen worden. Dit is dus minder gebruiksvriendelijk dan bij de filterpompen op basis van zand. Het voordeel is wel dat ze goedkoper zijn.

Tot slot moet je bij de keuze van de filter ook nog letten op de doorstroomtijd. Kies bij voorkeur voor een filter met een doorstroomtijd van maximum 4 uur, wat betekent dat je op 4 uur tijd de hele inhoud van het zwembad filtert.

Zwembadwater verversen

Net omdat je zoveel moeite doet om je zwembadwater proper te houden, hoef je het niet gedurende het zwemseizoen te verversen. Nadat het zwemseizoen is afgelopen, mag je het wel verversen.

Wel is het mogelijk dat je gedurende het zwemseizoen wat water moet toevoegen. Water verdampt immers als gevolg van de zon die erop schijnt. Ook kan er wel wat water uit het zwembad stromen tijdens het spelen.

Om je zwembad te vullen gebruik je best gewoon leidingwater. Grondwater bevat immers veel ijzer en mineralen. Dit kan voor onvoorspelbare reacties zorgen met het chloor dat je in het zwembadwater toevoegt.

Ontdek hier meer uitgebreid hoe je het onderhoud van een zwembad aanpakt.

Hoe een Bestway zwembad verwarmen?

Om je Bestway zwembad te verwarmen, heb je verschillende mogelijkheden. Is je zwembad niet al te groot (tot 450cm diameter), dan kan je kiezen voor een elektrisch verwarmingselement. Dit soort verwarming is vrij goedkoop in aanschaf, maar verbruikt wel vrij veel. Net daarom is dit type verwarming enkel interessant bij kleinere zwembaden. Wel zijn ze makkelijk te installeren. Je kan ze ook makkelijk koppelen aan je zwembadpomp.

Is je zwembad iets groter? Dan kan je als alternatief kiezen voor zwembadverwarming met zonnecollectoren. Bij deze methode ga je je zwembad verwarmen via de warmte van de zon. Zonnecollectoren zijn iets duurder in aanschaf, maar je kan er daarentegen veel energie mee besparen. Op lange termijn zijn zonnecollectoren financieel interessanter, zeker bij grotere zwembaden.

Als alternatief voor zonnecollectoren kan je ook kiezen voor zwembadverwarming via een warmtepomp. Ook hier gebruik je hernieuwbare energiebronnen voor het verwarmen van je zwembad. Een warmtepomp creëert immers warmte op basis van de buitenlucht.

Ontdek de mogelijkheden die je hebt op vlak van zwembadverwarming.

Je steekt soms veel energie in het verwarmen van je zwembadwater. Het is dan ook des te interessanter om te investeren in een isolerend afdekzeil. Zo'n zeil houdt de warmte langer vast, waardoor je verwarmingssysteem minder energie moet verbruiken.

Hoe een Bestway zwembad opbergen?

Nadat het zwemseizoen is afgelopen, is een Bestway zwembad makkelijk terug af te breken en op te bergen. Hoe ga je hierbij te werk? Dit zijn enkele tips!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Wil je graag een zwembad laten plaatsen, en ben je op zoek naar prijzen van professionele zwembadbouwers? Via onze offerteservice vraag je gratis meerdere offertes aan bij de beste zwembadbouwers in jouw regio. Hierdoor kan je heel eenvoudig prijzen vergelijken, en weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je zwembad.

Alle offertes zijn 100% gratis en zonder enige aankoopverplichting!


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden