×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Inbouw zwembad: welke opties heb je, wat is de richtprijs?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een inbouwzwembad een type zwembad dat is ingegraven in de bodem. Het heeft daarom een permanent karakter, in tegenstelling tot een opbouwzwembad.

Het plaatsen van een inbouwzwembad is veel complexer, maar je krijgt er dan ook een nieuwe blikvanger voor in de plaats. Een ingebouwd zwembad biedt namelijk enorm veel voordelen.

In dit artikel overlopen we de voordelen en nadelen van ingebouwde zwembaden, welke opties je hebt met dit type zwembad, en hoeveel het kost.

In dit artikel:

Inbouwzwembad vs. opbouwzwembad

Zwembaden kan je grofweg indelen in inbouwzwembaden en opbouwzwembaden. Ingebouwde zwembaden worden helemaal ingegraven in de bodem, en zijn dus permanent. Opbouwzwembaden staan bovenop de grond, en kunnen makkelijk terug worden afgebroken. Maar er zijn nog fundamentele verschillen tussen beide type zwembaden.

inbouw zwembad © Shutterstock - Een inbouwzwembad heeft een veel permanenter karakter dan een opbouwzwembad

Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


inbouw zwembad © Shutterstock - Bij een inbouw zwembad is de inrichting van de ruimte rondom het zwembad ook heel belangrijk, om de juiste sfeer te scheppen

Wat zijn de voordelen en nadelen van een inbouwzwembad?

Inbouwzwembaden bieden dus heel wat voordelen ten opzichte van opbouwzwembaden, maar er zijn ook enkele nadelen aan inbouwzwembaden. Vooraleer over te gaan tot de aankoop van je zwembad, is het verstandig om eerst eens alle voordelen en nadelen op te lijsten.

Voordelen van een inbouwzwembad

inbouwzwembad plaatsen © Shutterstock - Een inbouwzwembad heeft vele voordelen ten opzichte van een opbouwzwembad

+ Qua afmetingen heb je heel veel vrijheid bij inbouwzwembaden. In tegenstelling tot bij opbouwzwembaden kan je het zwembad zo breed en zo diep plaatsen als je wil. Vaak zijn inbouwzwembaden ook effectief dieper (1,8 meter ipv 1,2 meter bij opbouw). Uiteraard moet je wel rekening houden met de extra kosten naarmate je zwembad groter en dieper wordt.

+ Een inbouwzwembad bevindt zich op grondniveau. Dat biedt verschillende voordelen. Zo is de instap veel makkelijker. Je kan letterlijk het zwembad instappen, zonder eerst op een trapje te moeten klimmen. Ook kan je beter toezicht houden op wat in het zwembad gebeurt. Dat is vooral interessant bij spelende kinderen.

+ Een inbouw zwembad is veel steviger, en heeft ook een langere levensduur dan een opbouwzwembad. Dan komt omdat een inbouwzwembad het beschermende omhulsel heeft van de aardbodem. Hierdoor zijn lekken en schade zeldzaam. Ook zijn ze vaker gemaakt van sterkere materialen. Vooral polyester is zeer sterk. Een opbouwzwembad wordt niet beschermd door de aardbodem, en kan veel sneller gaan doorbuigen.

+ Een ingebouwd zwembad kan perfect geïntegreerd worden in de tuin. Je kan zelfs kiezen voor een heel concept rondom je zwembad. Denk hierbij maar aan een mooi aangelegd terras rondom je zwembad. Voor het terras heb je bovendien verschillende keuzes qua materialen, zoals hardhout of slipvrije tegels.

Nadelen van een inbouwzwembad

Het grootste nadeel van een inbouwzwembad is de hoge prijs. Zeker de graafwerken en de afwerking hebben een grote impact op de uiteindelijke kostprijs. Later in dit artikel gaan we dieper in op de prijs voor een inbouwzwembad.

Een inbouwzwembad heeft een permanent karakter. Dat betekent dat je bij installatie heel zeker moet zijn van wat je wil, aangezien je achteraf niet meer kan veranderen. Dit geldt bijvoorbeeld voor type materialen, maar ook voor de locatie van het zwembad.

De lage instap was één van de voordelen van een inbouwzwembad, maar kan ook een nadeel zijn. Het is immers veel makkelijker om in een inbouwzwembad te vallen dan in een opbouwzwembad. Vooral peuters en kleuters lopen gevaar. Een hek plaatsen rondom het zwembad biedt een mogelijke oplossing.

inbouw zwembad plaatsen © Shutterstock - De enkele nadelen van een inbouwzwembad wegen niet op tegen de vele voordelen

Soorten inbouwzwembaden

Inbouwzwembaden kunnen geproduceerd worden in verschillende materialen. Dit zijn de meest courante materialen die gebruikt worden voor het maken van ingebouwde zwembaden.

Polyester zwembad

Polyester zwembaden worden vaak geprefabriceerd in een fabriek, en nadien in één geheel in een vooraf uitgegraven vorm in de tuin geplaatst. Dit type prefab zwembaden uit polyester wordt ook wel eens monoblock zwembaden genoemd.

Polyester zwembaden hebben als voordeel dat ze tegelijk zeer sterk en zeer licht zijn, en dat ze aan de binnenkant een gladde structuur hebben, wat heel aangenaam aanvoelt.

Polyester zwembaden worden dus in de fabriek voorgevormd, op basis van de wensen van de klant. De afmetingen van prefab zwembaden zijn beperkt, omdat ze als één geheel vervoerd moeten worden naar de plaats waar ze geïnstalleerd worden. Ook de plaats van montage moet goed bereikbaar zijn. De installatie gebeurt onder andere met kranen.

Tijdens de montage worden de polyester zwembaden volledig ingegraven in de grond. Meestal is er een stevige betonnen fundering nodig.

Polyester zwembaden zijn goed te onderhouden, en gaan ook heel lang mee, zeker wanneer je kiest voor kwaliteitsvolle materialen. Een zwembad in polyester is wel vrij duur. Voor de plaatsing van dit type zwembad (10m lang en 4m breed) moet je rekenen op zo'n 25.000€ à 30.000€.

polyester zwembad © Shutterstock - Een polyester zwembad bestaat uit één stuk, en kan zowel als inbouw als opbouw zwembad geplaatst worden

Zwembad met stalen wanden

Als goedkoper alternatief voor het dure zwembad in polyester wordt wel eens gekozen voor een zwembad met stalen wanden. De reden voor de goedkopere prijs ligt vooral in de keuze van de materialen. Staal is goedkoper dan polyester, wat maakt dat een zwembad met metalen wanden ook beduidend goedkoper zal zijn. Voor een inbouwzwembad met een lengte van 7m mag je rekenen op een prijs tussen de 5.000€ en de 10.000€.

Ook dit type zwembad wordt volledig ingegraven in de grond. Je kan ze ook deels als opbouwzwembad monteren, mits enkele bijkomende verstevigingen aan de zijkanten.

Betonnen zwembad

Een nadeel van een polyester zwembad is dat je qua afmetingen relatief beperkt zit. Wil je echt een zwembad op maat? Dan kan je kiezen voor een betonnen zwembad. Met een zwembad in beton heb je echt de volledige vrijheid om de afmetingen te kiezen die je wil.

Een ander voordeel is dat beton heel duurzaam is, en nagenoeg een heel leven lang meegaat.

De prijs voor een betonnen zwembad op maat ligt wel zeer hoog. Prijzen beginnen vanaf 30.000€, en kunnen voor luxe zwembaden oplopen tot wel 60.000€.

betonnen zwembad © Shutterstock - Een betonnen zwembad is stevig en duurzaam. Het gaat een hele leven mee.

Hoe een inbouwzwembad onderhouden?

zwembad onderhouden © Shutterstock - Een zwembad regelmatig onderhouden is een must indien je van proper en gezond zwembadwater wil genieten

Een inbouwzwembad onderhouden doe je op dezelfde manier als eender welk ander zwembad. De grootte van je zwembad kan wel een verschil geven, in die zin dat je bijvoorbeeld een zwaardere filter nodig hebt om je zwembad proper te houden.

Voorts is het belangrijk om de juiste chemicaliën toe te voegen aan je zwembad, en om de zuurtegraad van het water goed in het oog te houden. De pH-waarde van het water zal immers bepalen of het chloor goed z'n werk kan doen.

Groter vuil, zoals bladeren en zand, verwijder je best periodiek uit het zwembad, zodat de filter niet verstopt geraakt. De filter zelf kan je best regelmatig reinigen om verstopping te vermijden. Ook de randen van het zwembad geef je best regelmatig een poetsbeurt om alles proper te houden.

Wanneer je dus op tijd en stond je zwembad een kleine onderhoudsbeurt geeft, dan kost het je veel minder tijd om je zwembad te onderhouden, omdat grotere onderhoudswerken uitblijven.

Ontdek hier meer uitgebreid hoe je het onderhoud van een zwembad aanpakt.

Wat is de prijs voor een inbouwzwembad?

ingebouwd zwembad © Shutterstock - De prijs van een ingebouwd zwembad hangt af van verschillende factoren, zoals materialen en afwerking

De prijs voor een inbouwzwembad hangt af van verschillende factoren. De grootte van je zwembad, de gekozen materialen en het afwerkingsniveau zullen de grootste impact hebben op de uiteindelijke kostprijs.

Een zwembad met metalen wanden is het goedkoopste type inbouwzwembad. Voor een zwembad met een lengte van zo'n 7 meter mag je rekenen op een prijs van 5.000€ tot 10.000€, inclusief plaatsing.

Kies je voor een polyester zwembad, dan zal de prijs meteen een pak hoger liggen, omdat polyester nu eenmaal duurder is dan staal. Voor een zwembad met grotere afmetingen (10 meter lang en 4 meter breed) schommelen de prijzen tussen de 25.000€ en de 35.000€. Ook hier zijn de plaatsingskosten inbegrepen.

Kies je voor een betonnen zwembad, volledig op maat, dan zal de prijs nog hoger liggen. Hier beginnen de prijzen vanaf 30.000€, en kunnen ze oplopen tot 60.000€, al naargelang het afwerkingsniveau.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Heb je graag een gedetailleerde prijsberekening op maat van jouw behoeften? Aarzel niet om gratis offertes aan te vragen bij verschillende zwembadbouwers via ons offerteformulier. Je ontvangt meerdere offertes op maat van de beste zwembadbouwers in jouw regio, en je kan in alle rust hun prijzen en service vergelijken. Je staat soms versteld hoe groot de verschillen in prijs zijn.

Geen goede offerte ontvangen? Geen nood, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden