×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wanneer kiezen voor een monoblock zwembad? Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Wie op zoek is naar een volwaardig zwembad voor in de tuin, die kan kiezen voor een monoblock zwembad. Dit type zwembad wordt op voorhand vervaardigd in de fabriek, waardoor de plaatsing ervan veel sneller verloopt dan dat van een bouwkundig zwembad.

Maar een monoblock zwembad heeft nog enkele andere interessante voordelen, vooral dan naar onderhoud en opties toe. Het is dus best interessant om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn van een monoblock zwembad, en wat de prijs ervan is.

In dit artikel:

Wat wordt bedoeld met een monoblock zwembad?

monoblock zwembad © Shutterstock - Een monoblock zwembad bestaat uit één stuk, en wordt vooraf gefabriceerd in de fabriek.

Een monoblock zwembad is dus een type zwembad dat op voorhand wordt vervaardigd in de fabriek. Het is dus eigenlijk hetzelfde als een prefab zwembad. Je geeft een aantal wensen door naar afmetingen en materialen toe, waarna je zwembad volgens je wensen in elkaar wordt gezet in de fabriek.

Aangezien je zwembad in de fabriek in elkaar wordt gezet, betekent het ook dat de plaatsing ervan snel kan verlopen. Het zwembad wordt als een afgewerkt geheel in de tuin geplaatst. Wel is het zo dat je voldoende ruimte moet hebben om het zwembad te kunnen plaatsen. In de meeste gevallen is bijvoorbeeld een kraan nodig om je zwembad te kunnen plaatsen.

Het zwembad kan zowel buiten als binnen geplaatst worden. Maar vooral binnen is het aspect ruimte heel belangrijk, ook bij de plaatsing. Het monoblock zwembad moet als één geheel in je woning of bijgebouw geplaatst kunnen worden, dus vergewis je er op voorhand van of dit effectief mogelijk is.

Monoblock zwembaden kunnen dus bestaan uit verschillende materialen. De meest gebruikte materialen voor monoblock zwembaden zijn inox, polyester en keramiek.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten

Wat zijn de voordelen en nadelen van een monoblock zwembad?

Monoblock zwembaden hebben een aantal interessante voordelen ten opzichte van andere type zwembaden. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden.

Het is dus zeker interessant om de voordelen en nadelen eens tegen elkaar af te wegen.

Voordelen van een monoblock zwembad

+ Monoblock zwembaden zijn prefab zwembaden, die dus op voorhand in elkaar worden gezet. De plaatsing ervan verloopt dus zeer snel. Dikwijls neemt het hele proces niet meer dan een week in beslag.

+ Ondanks het feit dat het gaat om prefab zwembaden, heb je toch nog wel wat mogelijkheden wat betreft afmetingen en materialen.

+ Ook wat de opties betreft, heb je wel wat mogelijkheden. Een monoblock zwembad kan bijvoorbeeld perfect voorzien worden van toebehoren, zoals verlichting, trappen, zwembadrolluiken, zwembadverwarming, ...

+ De prijs voor een monoblock zwembad is doorgaans hoger dan die van opbouwzwembaden, maar is wel goedkoper dan een volwaardig bouwkundig zwembad, dat ter plekke wordt opgebouwd.

Nadelen van een monoblock zwembad

monoblock zwembad installeren © Shutterstock - Het plaatsen van een monoblock zwembad is een vrij lastige klus, en is één van de grootste nadelen van dit type zwembad

Vooral de plaatsing van een monoblock zwembad kan een groot nadeel vormen. De bereikbaarheid van de plaats waar het zwembad moet komen is iets waar vooraf goed naar gekeken moet worden. Een monoblock zwembad wordt immers als één geheel geplaatst, wat soms bij grotere zwembaden voor lastige situaties kan leiden. Indien een monoblock zwembad op een lastig te bereiken plaats gemonteerd moet worden, dan kan dit extra kosten met zich meebrengen.

Hoewel je de keuze hebt uit verschillende materialen en afmetingen, is het niet mogelijk om je zwembad 100% op maat te laten maken.

Bij sommige materialen kan verkleuring ontstaan als gevolg van blootstelling aan de UV-stralen van de zon en de chloor in het water. Vooral bij polyester zwembaden kan dit voorkomen.

Hoe verloopt de plaatsing van een monoblock zwembad?

De plaatsing van een monoblock zwembad kan soms een ingewikkeld proces zijn, aangezien het soms gaat om grote stukken die op lastig te bereiken plaatsen moeten geïnstalleerd worden. Niettemin verloopt de plaatsing zelf zeer snel in vergelijking met dat van een bouwkundig zwembad.

Als eerste stap wordt een put gegraven op de plaats waar het zwembad moet komen. Met behulp van een kraan wordt de zwembadvorm vervolgens in deze put geplaatst.

Nadat de zwembadvorm is geplaatst, is het tijd om de technische installatie aan te sluiten. Pas daarna kan het zwembad effectief gevuld worden met water.

Indien er niet teveel moeilijkheden opduiken tijdens de plaatsing, neemt het hele proces zo'n kleine week in beslag. Dit kan wel oplopen indien het zwembad bijvoorbeeld geplaatst moet worden op een moeilijk te bereiken plaats, of indien het gaat om een groter zwembad.

monoblock zwembad plaatsen © Shutterstock - Het plaatsen van een monoblock zwembad is vaak een huzarenstuk, waarbij groot materieel aan te pas komt

Mogelijke uitvoeringen

Hoewel het gaat om prefab zwembaden, heb je toch nog vrij veel keuze op vlak van mogelijke materialen, vormen en kleuren.

Wat de materialen betreft, kan je doorgaans kiezen uit polyester, epoxy, inox, keramiek of polyethyleen. Van al deze materialen is polyester het meest gebruikelijk. Dit materiaal heeft immers een goed isolerend vermogen, en bovendien voelt het zacht en aangenaam aan. Polyester wordt zelfs zo vaak gebruikt dat een polyester zwembad vaak als synoniem wordt gebruikt met monoblock zwembad.

Ook qua vorm is er relatief veel keuze. Rechthoekige zwembaden zijn de standaard, maar ook ronde zwembaden zijn mogelijk. Ook zwembaden met een meer grillige vorm zijn mogelijk, maar hou er rekening mee dat zwembaden met een speciale vorm doorgaans duurder zijn.

De diepte van een monoblock zwembad is standaard 1,5 meter. De breedte varieert tussen de 3 en de 4 meter. De afmetingen van een monoblock zwembad zijn vaak beperkt omdat de zwembadvorm ook nog vervoerd moet worden van de fabriek naar de plaats waar het geïnstalleerd moet worden.

Hoe een monoblock zwembad onderhouden?

Eén van de voordelen van een monoblock zwembad is dat het relatief weinig onderhoud vergt. Maar om je zwembad in topvorm te houden, is het verstandig om op regelmatige tijdstippen enkele kleine onderhoudstaakjes uit te voeren. Zo reinig je best regelmatig de zwembadfilter om verstopping te voorkomen.

Voorts is het verstandig om de juiste chemicaliën te gebruiken om je zwembadwater proper te houden. Kijk ook regelmatig de pH-waarde van het water na. De juiste zuurtegraad van het water is immers belangrijk om de goede werking van chloor te garanderen.

Ontdek hier meer uitgebreid hoe je het onderhoud van een zwembad aanpakt.

Wat is de prijs voor een monoblock zwembad?

De prijs voor het plaatsen van een monoblock zwembad hangt af van verschillende factoren. Wat het zwembad zelf betreft, zullen voornamelijk de afmetingen, de vormkeuze en de keuze voor het materiaal een rol spelen in de uiteindelijke prijs.

Daarnaast zal ook de plaatsing zelf een impact hebben op de prijs. Een plaatsing op een moeilijk bereikbare plek zal de prijs van het hele project omhoog duwen.

Een monoblock zwembad met standaard afmetingen van 8m op 4m heeft een startprijs van zo'n 25.000€ à 30.000€. In deze prijs zit de plaatsing inbegrepen. Kies je daarbovenop voor enkele accessoires en bijkomende opties, zoals zwembadverwarming, dan loopt de prijs uiteraard op.

Om een prijs op maat te kennen, vraag je best offertes aan bij verschillende zwembadbouwers.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een monoblock zwembad hangt dus van teveel factoren af, om hier zomaar een prijs op maat te kunnen meegeven. Daarom is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende zwembadbouwers, en hun prijzen te vergelijken.

Offertes kan je aanvragen via ons offerteformulier onderaan. Op basis van jouw gegevens gaan wij op zoek naar geschikte zwembadbouwers. Zij sturen je elk een gratis offerte op maat, zodat je alle offerte rustig kan vergelijken. Er zijn soms grote verschillen tussen de verschillende offertes van zwembadbouwers, zodat je toch een aanzienlijk bedrag kan besparen.

Alle offertes zijn overigens volledig gratis en vrijblijvend.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden