×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Zwembad kopen: Waarop moet je letten? Enkele handige tips!

Bij het kopen van een zwembad denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan al het zwemplezier dat je te wachten staat. En dat moet inderdaad de grootste motivator zijn.

Maar bij het kopen van een zwembad ga je niet over één nacht ijs. Er zijn vele aspecten waar je best even bij stilstaat. Een zwembad kopen is een grote investering waar je goed over moet nadenken.

Dit zijn alvast enkele zaken waar je op moet letten bij het kopen van een zwembad.

In dit artikel:

Welk type zwembad kies je?

Wie al eens de tijd heeft genomen om wat rond te kijken op deze website, die zal vast al wel gemerkt hebben dat er vele soorten zwembaden zijn. De keuze voor een bepaald type zwembad zal voornamelijk afhangen van je budget, en van wat je juist zoekt in een zwembad.

Dit zijn enkele keuzes die je moet maken.

Opbouwzwembad versus inbouwzwembad

Ten eerste moet je al kiezen tussen een opbouwzwembad en een inbouwzwembad. Zoals hun benamingen al doen vermoeden, wordt een inbouwzwembad in de grond geplaatst door vooraf een gat uit te graven, en wordt een opbouwzwembad gewoon op de volle grond geplaatst.

Omwille van de complexere installatie zal een inbouwzwembad steeds duurder zijn dan een opbouwzwembad. Indien je beperkt bent qua budget, dan ga je dus best voor een opbouwzwembad.

inbouw zwembad © Shutterstock - Een inbouwzwembad wordt ingegraven in de aardbodem, en is daarom duurder dan een opbouwzwembad

Maar ook qua gebruikerservaring zijn er wel wat verschillen tussen beide type zwembaden. Bij een inbouwzwembad kan je gewoon in het water springen, zonder dat je hiervoor eerst een trapje op moet. Het geeft een veel fijner gevoel om op deze manier in het zwembad te springen. Anderzijds moet je ook stilstaan bij de veiligheid. Bij een inbouwzwembad is het immers veel makkelijker om per ongeluk in het zwembad te vallen. Dit is bijvoorbeeld een belangrijk aandachtspunt indien je met kleine kinderen zit. Een hek rond het zwembad kan dit gevaar wel inperken.

Een ander groot verschil tussen inbouw en opbouw is het feit dat een inbouwzwembad een veel permanenter karakter heeft. Eens je zwembad is geïnstalleerd, kan je het niet zomaar weer terug afbreken na het zwemseizoen. Opbouwzwembaden kunnen meestal wel terug worden afgebroken. Indien je niet wil dat je zwembad blijft staan in de winter, dan kies je dus best voor een opbouwzwembad.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


zwembad aanleggen © Shutterstock - Bij een aanleggen van een zwembad moet je enkele cruciale keuzes maken, zoals de exacte locatie en de grootte van je zwembad

Waarvoor moet het zwembad dienen?

zwemvijver © Shutterstock - Is natuurlijke uitstraling heel belangrijk? Dat is een zwemvijver misschien wel iets voor jou!

Er kunnen verschillende motieven zijn waarom je een zwembad plaatst. Sommige mensen willen een zwembad puur voor het zwemplezier. Anderen willen dan weer een zwembad plaatsen om ‘baantjes te zwemmen’. Ook zijn er veel mensen die een zwembad als een decoratief element in hun tuin zien.

De reden waarom je een zwembad plaatst, zal ook in grote mate bepalen welk type zwembad het meest geschikt is. Zoek je een zwembad waar je voluit kan zwemmen, of waar je kan revalideren na een ziekte of ongeval, dan is een swimspa waarschijnlijk de beste keuze. Zoek je daarentegen een zwembad dat volledig opgaat in je tuinomgeving? Dan is een zwemvijver misschien wel iets voor jou. Ben je op zoek naar een eenvoudig zwembad waar je zwemplezier kan beleven met de kids? Dan is een opbouwzwembad misschien al voldoende.

Stel je dus vooraf goed de vraag wat je juist zoekt in een zwembad. Het antwoord zal je al flink op weg zetten naar het type zwembad dat het meest geschikt is.

Bekijk hier een compleet overzicht van alle soorten zwembaden!

Welk materiaal kies je?

Een zwembad kan worden gemaakt uit verschillende materialen. Veel zal hierbij afhangen van de keuze tussen een opbouwzwembad of een inbouwzwembad. Een opbouwzwembad is meestal gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Bij een opbouw zwembad kan je bovendien de keuze maken tussen een opblaasbaar zwembad of een zwembad met een frame. De kleinere opblaasbare zwembaden worden steeds gemaakt uit kunststof, terwijl de grotere zwembaden met frame vaak uit hout of metaal worden gemaakt.

Bij inbouwzwembaden zijn de meest gebruikte materialen beton, polyester en inox. Al deze materialen zijn zeer stevig en duurzaam, en hebben zo hun eigen voordelen. Zo voelt polyester heel aangenaam aan handen en voeten, en is inox een heel onderhoudsvriendelijk materiaal met een moderne look.

zwembad kopen © Shutterstock - Bij het aanleggen van een zwembad is de keuze voor het juiste materiaal heel belangrijk

Hoe groot moet het zwembad zijn?

zwembad plaatsen © Shutterstock - Een groter zwembad betekent meer zwemplezier, maar ook een hogere prijs en meer onderhoud

Ook de grootte van het zwembad is een belangrijke keuze die moet gemaakt worden. De grootte van het zwembad zal voornamelijk afhangen van je budget, maar ook van de ruimte die je hebt.

Een groter zwembad levert je natuurlijk meer zwemplezier op, maar er is ook een keerzijde aan die medaille. Zo kost een groter zwembad natuurlijk meer. En bovendien is een groter zwembad moeilijk om te onderhouden. Je hebt een grotere filter nodig, en je moet meer chloor in je zwembad doen om de kwaliteit van het water hoog te houden.

Wil je je zwembad graag verwarmen, dan zal je zwembadverwarming meer energie kosten naarmate je zwembad groter wordt. Niet alleen kost het meer energie, het zal ook gewoon langer duren vooraleer je water is opgewarmd. Een afdekzeil plaatsen kan erbij helpen om je water warm te houden.

Ontdek de mogelijkheden die je hebt op vlak van zwembadverwarming.

Tot slot moet je ook rekening houden met eventuele vergunningen. Voor kleine opblaasbare zwembadjes heb je geen vergunning nodig. Maar dit ligt misschien wel anders bij grote inbouwzwembaden. Ga hiervoor zeker eens te rade bij je gemeente.

Waar moet je het zwembad plaatsen?

Nadat je hebt bepaald welk type zwembad je wil plaatsen, moet je jezelf ook de vraag stellen waar je dit zwembad wil plaatsen. Zeker bij inbouwzwembaden is dit een zeer belangrijke vraag, aangezien je bij dit type zwembaden je keuze niet meer kan veranderen na plaatsing.

Buitenzwembad of binnenzwembad

binnenzwembad © Shutterstock - Met een binnenzwembad kan je ook tijdens de wintermaanden van je zwembad genieten

Zo kan je je ten eerste al de vraag stellen of het zwembad buiten of binnen geplaatst moet worden. Beide soorten zwembaden hebben zo hun eigen voordelen en nadelen.

Bij een binnenzwembad heb je als voordeel dat je het hele jaar door kan zwemmen. Het mag buiten zo hard regenen als het wil, binnen kan je lekker relaxen in je zwembad. Het nadeel is dan weer dat je de nodige ruimte nodig hebt. Eventueel moet je zelfs een nieuw bijgebouw optrekken.

Bij een buitenzwembad heb je dan weer dat heerlijke gevoel van zwemmen in de warme zomermaanden. Bovendien heb je buiten doorgaans meer ruimte dan binnen. Nadelen zijn dan weer dat het zwembad meer onderhoud nodig heeft door het zand en de bladeren die in het zwembad vallen, en het feit dat het in de winter te koud is om buiten te zwemmen.

Kiezen tussen een buitenzwembad of een binnenzwembad? Ontdek de verschillen!

Buitenzwembad: waar plaatsen?

Kies je voor een buitenzwembad, bijvoorbeeld omdat een binnenzwembad praktisch niet haalbaar is? Dan moet je goed nadenken over de exacte locatie waar je het zwembad wil plaatsen. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

Probeer een locatie dicht bij bomen te vermijden. Niet alleen zorgen bomen voor schaduw, waardoor je zwembadwater moeilijk kan opwarmen door de zon. De bladeren van de bomen zullen ook makkelijker in je zwembad vallen. Hierdoor wordt je zwembad sneller vuil.

Denk ook goed na over je locatie omwille van het verwarmen van je zwembad. Kies bij voorkeur voor een zonnige plek, waardoor de zon je zwembad op een natuurlijke manier kan verwarmen. Kies bovendien ook voor een plek waar het makkelijk is om je zwembad je verwarmen via zonnecollectoren of een warmtepomp. Indien je zonnecollectoren op het dak liggen, probeer de afstand tussen je zwembad en je zonnecollectoren zo klein mogelijk te houden, zodat er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat tussen je collectoren en je zwembad.

buitenzwembad © Shutterstock - Bij een buitenzwembad is de keuze voor de juiste locatie heel belangrijk

Welke zwembadbouwer kies je?

Tot slot moet je ook nog nadenken over wie je zwembad gaat bouwen. Kies je voor een opbouwzwembad? Dan kan je eventueel je zwembad zelf in elkaar zetten. Dit bespaart je alvast enkele honderden of duizenden euro’s aan installatiekosten.

Voor een inbouwzwembad doe je wel best een beroep op een professionele zwembadbouwer. Maar welke firma kies je?

Het type zwembad dat je kiest zal al een eerste schifting doorvoeren. Sommige zwembadbouwers zijn immers gespecialiseerd in een bepaald type zwembad. Zo zijn inox zwembaden bijvoorbeeld een vrij nieuw type zwembaden, en worden ze nog niet door elke zwembadbouwer aangeboden. Ook de aanleg van zwemvijvers is heel specifiek, en gebeurt vaak door gespecialiseerde firma’s.

Ga je echter voor een standaard bouwkundig zwembad of een monoblock zwembad? Dan kijk je best naar een aantal specifieke zaken. Zo zal ervaring al een eerste indicatie geven. Een zwembadbouwer met jarenlange ervaring geeft veel meer vertrouwen dan een zwembadbouwer die nog maar pas is opgestart.

zwembadbouwer © Shutterstock - De keuze van een geschikte zwembadbouwer is cruciaal voor het verdere verloop van je project

Kijk bovendien ook naar referenties. Onderzoek welke zwembaden de zwembadbouwer nog allemaal heeft geplaatst, en ga deze eventueel bekijken. Kijk dan goed naar de specifieke stijl van het zwembad, en let ook goed op de materialen. Zijn ze van goede kwaliteit? Zie je geen slijtage? Hoe ouder de zwembaden die je bekijkt, hoe meer ze je vertellen over de levensduur van je eigen zwembad.

Bij het kiezen van een geschikte zwembadbouwer kijk je tot slot ook naar de gemaakte afspraken. Het plaatsen van een inbouwzwembad is in vele gevallen een grootschalig project van enkele dagen tot weken. Het is belangrijk dat je vooraf goed weet waar je aan toe bent.

Maak vooraf goede afspraken met de zwembadbouwer op vlak van timing, budget en gebruikte materialen. Zo kom je tijdens de installatie niet voor negatieve verrassingen te staan.

Hoe kies je een geschikte zwembadbouwer? Enkele tips!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Van plan om een zwembad te kopen, en op zoek naar een gedetailleerde prijs? Wij kunnen je hierbij helpen. Vul onderstaand formulier in, en wij sturen je aanvraag door naar geschikte zwembadbouwers in jouw regio. Zij leggen je vervolgens een gratis offerte op maat voor. Je kan alle offertes rustig vergelijken.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes die je ontvangt zijn gratis en vrijblijvend.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden