×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Buitenzwembad of binnenzwembad plaatsen? Wat zijn de verschillen?

Ben je van plan om een zwembad te plaatsen? Dan word je al meteen geconfronteerd met een aantal moeilijke keuzes. Eén daarvan is ongetwijfeld de vraag of je een binnenzwembad of een buitenzwembad moet plaatsen. Beide type zwembaden hebben namelijk een heleboel mooie voordelen.

In dit artikel leggen we de kenmerken en de voordelen van beide type zwembaden naast elkaar. Ook bekijken we het prijsverschil tussen een binnenzwembad en een buitenzwembad.

In dit artikel:

Voordelen en kenmerken van een binnenzwembad

Waarop letten bij een binnenzwembad?

Ruimte

Bij een binnenzwembad is voldoende ruimte voorzien heel belangrijk. Je moet niet enkel ruimte voorzien voor het zwembad, maar ook voor de installaties errond. Zo moet er ook een filterinstallatie geplaatst worden, en moet je eventueel ook de nodige plaats voorzien voor accomodaties rond het zwembad.

Voldoende ruimte voorzien voor een binnenzwembad is niet altijd even eenvoudig, want je moet uiteraard over die ruimte beschikken. Je zou er voor kunnen opteren om een bijgebouw te plaatsen speciaal voor je zwembad, maar dan kunnen de kosten uiteraard hoog oplopen.

Binnenklimaat

Een ander aandachtspunt bij het plaatsen van een binnenzwembad is zorgen voor een ideaal binnenklimaat. De ruimte waar het binnenzwembad zich bevindt, kan al snel te vochtig worden. Hiervoor moet je de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Vaak moet je, naast het binnenzwembad, ook een luchtontvochtiger installeren, om te beletten dat de luchtvochtigheid in de ruimte te hoog oploopt. Zoniet kunnen de muren van de ruimte vochtschade vertonen, zoals schimmel en verkleuring. Ook een dampscherm is een goed idee, om bouwmaterialen te beschermen tegen de vochtige lucht.

binnenzwembad © Shutterstock - Bij het plaatsen van een binnenzwembad zijn de nodige ruimte en het binnenklimaat heel belangrijk

Voordelen van een binnenzwembad tegenover een buitenzwembad

+ Het voornaamste voordeel van een binnenzwembad is dat je het hele jaar door van je zwembad kan genieten. Het mag buiten zeer slecht weer zijn, je kan nog steeds rustig zwemmen als je wil.

+ Een binnenzwembad is makkelijker te onderhouden. Je hebt immers geen last van bladeren en takken die in het zwembad vallen. Een belangrijk voordeel, want vaak wordt het onderhoud van een buitenzwembad wel eens onderschat.

+ Binnenzwembaden zijn veel makkelijker op temperatuur te houden. Bij buitenzwembaden moet je vaak meer energie steken om het zwembad op een aangename temperatuur te brengen en te houden. Niet zo bij binnenzwembaden, omdat de omgevingstemperatuur hierin een grote rol speelt. Ook het aanbrengen van vloerverwarming rondom het zwembad kan het water op de juiste temperatuur houden.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


buitenzwembad © Shutterstock - Bij het plaatsen van een buitenzwembad gaat de aandacht meer naar het gebruik van de juiste materialen en de implementatie van het zwembad in de omgeving

Voordelen en kenmerken van een buitenzwembad

Waar bij binnenzwembaden vooral een optimale ruimtebepaling en binnenklimaat heel belangrijk zijn, zal bij buitenzwembaden vooral de keuze van de juiste materialen en het bepalen van het juiste concept de nodige aandacht moeten krijgen.

Waarop letten bij een buitenzwembad?

Materialen

buitenzwembad plaatsen © Shutterstock - Bij het plaatsen van een buitenzwembad zijn niet enkel de materialen belangrijk, maar ook de inkleding

Bij buitenzwembaden is de keuze voor de juiste materialen heel belangrijk. De materialen worden immers blootgesteld aan allerlei weersinvloeden, waardoor slecht gekozen materialen al snel schade kunnen ondervinden. Verkleuringen, schimmelvorming en krassen zijn daarbij de meest voorkomende mankementen.

De keuze voor de juiste materialen zal ook bepalen hoe je zwembad aanvoelt. Sommige materialen voelen immers warmer aan dan andere materialen, wat de beleving van het zwembad voor een groot deel zal bepalen. Bovendien zal je bij koud aanvoelende materialen meer energie moeten steken in het opwarmen van je zwembad.

Je hebt vrij veel keuze wanneer het op materialen aankomt. De meest voorkomende zijn polyester, hout, metaal, beton en tegels.

Concept en inrichting

In tegenstelling tot bij binnenzwembaden, heb je bij buitenzwembaden vaak voldoende ruimte om je zwembad te plaatsen. Meer nog, soms heb je zelfs voldoende ruimte om een bepaald concept uit te werken. Denk hierbij aan de nodige accomodaties rondom je zwembad.

De hele inrichting rondom het zwembad zal dus veel meer een rol spelen bij buitenzwembaden dan bij binnenzwembaden. Je hebt hier immers vele mogelijkheden: een omringend terras, een poolbar, een poolhouse, een jacuzzi, een buitendouche, ...

Voordelen van een buitenzwembad tegenover een binnenzwembad

+ Wat betreft het type zwembaden heb je buiten veel meer keuze. Zo kan je bijvoorbeeld de keuze maken tussen een opbouwzwembad en een inbouwzwembad. Ook een tijdelijk zwembad behoort tot de mogelijkheden. Bij een binnenzwembad heb je lang niet zoveel keuze.

+ De mogelijkheid om een heel concept rond je zwembad te creëren is ontegensprekelijk een voordeel van buitenzwembaden. De ervaring die je hebt wanneer je in het buitenland op hotel gaat, kan je proberen nabootsen met een buitenzwembad. Een terras rondom je zwembad, en eigen poolbar, eventueel een buitendouche erbij, ... Met een buitenzwembad heb je veel meer mogelijkheden op vlak van beleving rondom je zwembad.

+ Met een buitenzwembad heb je natuurlijk ook de ervaring van zwemmen in de openlucht. Dit is nog altijd een aparte ervaring ten opzichte van een binnenzwembad. Zeker in de zomermaanden kan er niets op tegen een buitenzwembad.

buitenzwembad © Shutterstock - Bij een buitenzwembad heb je enkele interessante voordelen, die je niet hebt bij een binnenzwembad

Prijsverschil binnenzwembad versus buitenzwembad

binnenzwembad plaatsen © Shutterstock - De prijs voor het laten plaatsen van een buitenzwembad of een binnenzwembad hangt af van verschillende factoren

In de meeste gevallen zal de constructie van een binnenzwembad duurder zijn dan een buitenzwembad. Dit komt vooral omdat er vaak een constructie rondom het binnenzwembad gebouwd moet worden, wat de prijs de hoogte injaagt.

De initiële aanschafprijs voor een binnenzwembad zal dus hoger liggen, maar de prijs voor het onderhoud ligt wel lager. Je moet minder moeite doen om het zwembad te onderhouden. Ook wat betreft de verwarmingskosten is een binnenzwembad voordeliger, aangezien een binnenzwembad veel beter de juiste temperatuur kan vasthouden.

De keuze voor een binnenzwembad of een buitenzwembad zal naast de prijs vooral afhangen van de manier waarop je het zwembad graag wil gaan gebruiken. Wil je eerder een recreatief zwembad, waar je in de zomer wil ravotten en luieren? Dan lijkt een buitenzwembad de meest geschikte keuze. Wil je het zwembad het hele jaar door intensief gaan gebruiken, bijvoorbeeld om te sporten, dan is een binnenzwembad de juiste keuze.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Wil je graag weten hoeveel het plaatsen van een zwembad in jouw geval zou kosten? Dan kunnen we alleen maar aanraden om offertes aan te vragen bij verschillende zwembadbouwers. Dat kan je doen via ons offerteformulier. Geef je gegevens in, en wij selecteren voor jou de beste zwembadbouwers in jouw regio.

Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en bespaar zo op je totale plaatsingskosten.

Geen offerte ontvangen die je aanstaat? Geen nood, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting!


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden