×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Opbouw zwembad plaatsen: Hoe makkelijk is het?

Wie een zwembad wil plaatsen in de tuin, die heeft grofweg de keuze uit twee types zwembaden: een inbouwzwembad en een opbouwzwembad. Bij een inbouwzwembad wordt je zwembad helemaal ingegraven in de grond, terwijl een opbouwzwembad gewoon op de grond worden geplaatst. Dit verschil heeft een aantal gevolgen naar plaatsing en beleving toe.

Laten we eens kijken naar de voordelen van opbouwzwembaden, uit welke materialen ze kunnen bestaan, en hoe je ze moet onderhouden.

In dit artikel:

Waarom kiezen voor een opbouw zwembad?

Opbouwzwembaden hebben tal van voordelen ten opzichte van inbouwzwembaden. Dit zijn de voornaamste voordelen.

+ Opbouwzwembaden zijn vaak goedkoper dan inbouwzwembaden. Dat komt voornamelijk omdat ze doorgaans gemaakt worden van goedkopere materialen. Nogal wat opbouwzwembaden worden gemaakt van kunststof of hout, en dat zijn over het algemeen goedkopere materialen dan polyester of beton.

+ Om een inbouwzwembad te plaatsen moeten vooraf graafwerken worden uitgevoerd. Dit zijn niet alleen heel grote werken waar soms grote graafmachines aan te pas komen. Het verhoogt ook de kostprijs aanzienlijk. Bij het plaatsen van een opbouwzwembad heb je deze problemen niet. Een opbouwzwembad wordt immers rechtstreeks op de grond geplaatst, waardoor je ook meteen aan de constructie ervan kan beginnen.

+ Net zoals bij een inbouwzwembad heb je ook bij een opbouwzwembad nogal wat keuze op vlak van afmetingen en materialen. Zo vindt iedereen wel een zwembad op zijn maat en zijn smaak.

+ Opbouwzwembaden hebben niet zo'n permanent karakter als een inbouwzwembad. Wanneer een inbouwzwembad geplaatst wordt, kan het niet meer verplaatst worden, en kan je het dus ook niet meenemen wanneer je verhuist. Bij de meeste opbouwzwembaden is dit wel zo. Een opbouwzwembad kan je na het zwemseizoen makkelijk terug afbreken en opbergen.

+ Opbouwzwembaden zijn vaak kleiner, en dus ook minder zwaar dan inbouwzwembaden. Dit betekent dat er doorgaans geen speciale vereisten zijn op vlak van ondergrond. Voor grotere houten zwembaden kan hier wel een uitzondering op zijn, maar dit kan je best even bespreken met een ervaren zwembadbouwer.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


opbouw zwembad © Shutterstock - Een opbouw zwembad kan je plaatsen in verschillende materialen of in verschillende afmetingen

Welk materiaal kies je voor je zwembad?

Net zoals inbouwzwembaden kan ook een opbouwzwembad gemaakt zijn uit verschillende materialen. Dit zijn de meest voorkomende materialen voor opbouwzwembaden.

Kunststof

Kunststof is één van de meest gebruikte materialen voor het vervaardigen van opbouwzwembaden. Ze hebben als voordeel dat ze erg snel opgezet kunnen worden, en dat ze ook heel licht zijn. En wanneer de zomer voorbij is, kan je opbouwzwembaden in kunststof ook makkelijk weer opbergen.

De zwembaden zonder frame koop je al vanaf 100€. Wil je een zwembad met frame, dan schommelt de prijs tussen 500 à 800€.

Populaire merken van kunststof opbouwzwembaden zijn Bestway en Intex. Deze zwembaden zijn volledig gemaakt van kunststof, hebben geen metalen frame, en zijn beschikbaar in verschillende groottes. Na het zwemseizoen zijn ze eenvoudig weer op te bergen, waarbij ze helemaal niet zoveel plaats innemen. Ideaal dus voor een zomer vol zwempret.

Wie een iets groter model wil, die kan kiezen voor een kunststof zwembad met een metalen frame. Deze zwembaden zijn iets steviger, waardoor ze ook iets meer waterdruk aankunnen. Ook dit type zwembaden kan makkelijk terug worden afgebroken en opgeborgen.

Opbouwzwembaden in kunststof zijn zeer gunstig geprijsd. De zwembaden zonder frame koop je al vanaf 100€. Wil je een zwembad met frame, dan schommelt de prijs tussen 500 à 800€.

kunststof opbouw zwembad © Shutterstock - Een opbouw zwembad in kunststof is goedkoop, licht en makkelijk te plaatsen. Je hebt bovendien een ruime keuze uit meerdere afmetingen

Hout

Ook hout is een heel populair materiaal voor opbouwzwembaden. In tegenstelling tot kunststof zwembaden zijn houten zwembaden steviger, en hebben ze ook wat meer uitstraling.

Met hout kan je heel wat kanten op. Ze kunnen als opbouwzwembad geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook als inbouwzwembad. Sommige modellen worden half ingegraven, waardoor je een mix van de twee hebt.

Om een houten zwembad te bouwen, kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Het belangrijkste is dat het hout goed bestand is tegen water. De laatste jaren is vooral tropisch hardhout populair. Deze houtsoorten zijn heel duurzaam, stevig, en goed bestand tegen vocht. Maar de voornaamste reden voor hun populariteit is hun moderne en ietwat exotische look.

Wat de plaatsing betreft, is het belangrijk dat een houten zwembad steeds op een stevige en stabiele ondergrond staat. Vaak is het dus nodig om eerst een stabiele ondergrond te leggen, bijvoorbeeld op basis van gestabiliseerd zand. In sommige gevallen moeten de houten wanden langs de buitenkant bijkomend verstevigd worden, om de waterdruk goed de baas te kunnen. Hierin zal een zwembadbouwer zeker het gepaste advies kunnen geven.

Voor een houten zwembad van 4m op 4m, betaal je een prijs rond de 3.500€ à 4.000€.

Kies je voor kwalitatief en duurzaam hout, dan heb je in principe weinig onderhoud aan je houten zwembad. Wel kan het zijn dat het hout na verloop van tijd zal verkleuren onder invloed van de UV-stralen van de zon. Wil je dat het hout z'n oorspronkelijke kleur behoudt, dan moet je af en toe een laag olie of beits voorzien.

Een houten opbouwzwembad is een pak duurder dan een opbouwzwembad in kunststof. Voor een zwembad van 4m op 4m, betaal je een prijs rond de 3.500€ à 4.000€.

houten opbouw zwembad © Shutterstock - Een houten opbouw zwembad straalt heel veel charme uit. Ze zijn ook iets steviger dan opbouwzwembaden uit kunststof.

Metaal

Wil je een opbouwzwembad met iets grotere afmetingen, waarin je ook comfortabel kan zwemmen? Dan kan je kiezen voor een opbouwzwembad met stalen of metalen wanden. Zulke opbouwzwembaden zijn zeer stevig, waardoor ze ook goed bestand zijn tegen de waterdruk van binnenuit. Om de wanden nog bijkomend te verstevigen langs de buitenkant, worden er soms ook nog schorren geplaatst.

Metalen zwembaden kunnen dus vrijstaand geplaatst worden, maar ze kunnen net zoals houten zwembaden ook deels ingegraven worden. Het voordeel hiervan is dat de grond een goed tegengewicht vormt voor de waterdruk van binnenuit. Nadeel is uiteraard wel dat de graafwerken een extra kost betekenen bij de plaatsing.

Omdat metaal steviger is dan hout of kunststof, kunnen de afmetingen van metalen zwembaden ook iets groter zijn. Een zwembad met metalen wanden heeft doorgaans een maximale lengte van 8 meter, toch ruimschoots voldoende om comfortabel baantjes te kunnen zwemmen.

Hoe een opbouwzwembad onderhouden?

Een opbouwzwembad wordt op min of meer dezelfde manier onderhouden als een inbouwzwembad. Er wordt gebruik gemaakt van een filter, die al het grof vuil uit het zwembad filtert. Om de goede werking van de filter te garanderen, is het belangrijk deze filter regelmatig schoon te maken.

Voorts is het gebruik van chemicaliën belangrijk om je zwembadwater bacterievrij te houden. Chloor is hiervoor het meest gebruikte product. Om de goede werking van chloor te garanderen, is het belangrijk om regelmatig de zuurtegraad of de pH-waarde van het zwembadwater te controleren.

Ontdek hier meer uitgebreid hoe je het onderhoud van een zwembad aanpakt.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Ben je op zoek naar een zwembadbouwer om een zwembad te kunnen plaatsen in de tuin? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs? Via ons offerteformulier vraag je offertes aan bij meerdere zwembadbouwers tegelijk. Zij zullen je elk een offerte op maat bezorgen voor het zwembad en de plaatsing ervan. Vergelijk e prijzen goed, want je kan er tot wel 35% mee besparen.

Heb je geen goede offerte ontvangen? Dat is niet erg, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden