×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Zwemspa kopen? Welke soorten swimspa's zijn er? En hoeveel bedraagt de prijs?

Een zwemspa is een type zwembad dat heel geliefd is bij mensen die op zoek zijn naar sport en ontspanning. Je zou een zwemspa eigenlijk kunnen beschouwen als een combinatie van een zwembad en een spa. Je kan er enerzijds heerlijk in relaxen, dankzij de massagejets die je in het zwembad kan toevoegen. Anderzijds kan je het zwembad voorzien van powerjets, waardoor je op kleine afstand toch kan zwemmen.

Laten we dus eens kijken wat alle voordelen en nadelen zijn van een swimspa, welke soorten er zijn, en waarop je moet letten bij de aankoop van een zwemspa.

In dit artikel:

Wat is een zwemspa?

Een zwemspa is niet echt een volwaardig zwembad, in die zin dat het vaak kleiner is dan een standaard zwembad. Zo heeft een gemiddelde zwemspa een lengte van zo'n 4 à 6 meter.

Wel worden in een swimspa krachtige powerjets geïnstalleerd, die voor een sterke stroming kunnen zorgen in het zwembad. Dankzij die stroming is het mogelijk om stevig door te zwemmen op een kleine ruimte, zonder dat je de kant zal bereiken. Ideaal om aan je conditie te werken. De powerjets zijn bovendien makkelijk in te stellen qua intensiteit, zodat je zowel hard als rustig kan zwemmen.

Wil je even uitrusten of relaxen in je zwembad? Dat kan ook, want bij de meeste swimspa's zijn zitbanken voorzien aan de zijkant. Zo kan je na de inspanning ook even ontspannen.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten

Wat zijn de voordelen en nadelen van een zwemspa?

In dit artikel zijn al enkele voordelen van een zwemspa naar voor gekomen. Maar er zijn er zeker nog meer. Anderzijds zijn er ook enkele nadelen verbonden aan een swimspa.

Voordelen van een zwemspa

+ Een zwemspa combineert het beste van twee producten, een zwembad en een spa. Ideaal voor wanneer je niet kan kiezen, of wanneer je niet genoeg ruimte hebt in de tuin om beide te zetten.

+ Met een zwemspa kan je uitstekend aan je conditie werken door voluit te zwemmen. Maar je kan ook gewoon relaxen in je zwembad, dankzij de zitplaatsen die in het zwembad voorzien zijn.

+ Een swimspa is doorgaans kleiner dan een klassiek bouwkundig zwembad. Dat is interessant voor mensen die niet al te veel ruimte ter beschikking hebben.

+ Een zwemspa is niet enkel interessant om te sporten, maar ook om te revalideren of te herstellen van blessures.

Nadelen van een zwemspa

Eén van de meest interessante onderdelen van een zwemspa zijn de powerjets. Maar helaas verbruiken die ook redelijk wat energie. Maak je regelmatig gebruik van je zwemspa, dan kan de energiefactuur na verloop van tijd oplopen. Reken op 1 à 2 euro per dag, maar het werkelijke verbruik hangt uiteraard af van je eigen gebruik. Bovendien verbruik je ook heel wat stroom indien je je zwembad wil verwarmen. Een verwarmingselement verbruikt al snel 3.000 watt. Als je je zwembad ook nog eens uitrust met pompen, een blower en een ozonator, dan loopt dit stroomverbruik zelfs op tot zo'n 6.500 watt.

In een zwemspa kan je voluit zwemmen dankzij de krachtige powerjets, maar dit is uiteraard niet hetzelfde als 'baantjes zwemmen' in een volwaardig zwembad. Het constant op dezelfde plek zwemmen kan door sommige mensen als eentonig beschouwd worden.

De powerjets kunnen voor een redelijk sterke stroming zorgen, en ook voor flink wat turbulentie in het zwembad. Dit zwemt niet altijd even aangenaam.

Welke soorten zwemspa's zijn er?

Ben je op zoek naar een swimspa, dan zal je snel merken dat je de keuze hebt uit verschillende types. Zo zit er wel wat verschil op basis van de zitplaatsen die voorzien zijn in het zwembad. Sommige swimspa's zijn voorzien van meerdere zitplaatsen, maar er zijn ook swimspa's zonder zitplaatsen.

Ook de locatie van de zitplaatsen van verschillen al naargelang het model. Zo kunnen de zitplaatsen aan de rand voorzien zijn, maar bij sommige modellen kan er ook een aparte zithoek gemaakt worden.

Ga je naar de duurdere modellen, dan kunnen zwemspa ook uitgerust zijn met een aparte jacuzzi. Deze jacuzzi staat dan los van de eigenlijke zwemspa, omdat de temperatuur van het water dan anders ingesteld kan worden. In de jacuzzi kan het water dan oplopen tot zo'n 40 graden, terwijl het water van de zwemspa koeler is.

Tot slot zit er ook een verschil op vlak van afmetingen. Zwemspa's zijn te verkrijgen met een lengte die varieert tussen de 4 en de 8 meter, en een breedte die gemiddeld rond de 225 à 250cm schommelt.

Kiezen voor propellers of voor jets?

De stroming in een zwemspa vormt één van de essentiële voordelen van dit type zwembad. Om die stroming te verkrijgen, kan je ofwel kiezen voor een zwemspa met propellers, of een zwemspa met jets. Wat is het verschil tussen de twee, en welke moet je kiezen?

Een zwemspa met propellers zorgt veel meer voor een natuurlijke waterstroom. Het zwemt aangenamer dan een systeem met powerjets. Bij een zwemspa met jets kan je met iets meer terugslag te maken krijgen.

Een ander verschil tussen beide systemen is de prijs. Een zwemspa aangedreven door propellers is doorgaans duurder dan een swimspa met jets.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een zwemspa?

Een zwemspa is voor de meesten onder ons een flinke investering. Het is dan ook belangrijk dat je je aankoop goed voorbereidt, en dat je vermijdt dat je nadien teveel te maken krijgt met defecten. Kies in de eerste plaats voor een A-merk, dat een goede reputatie heeft. Een merk dat al jaren actief is, vergroot ook de kans dat je na een paar jaar nog steeds reserveonderdelen kan verkrijgen van dit merk.

Ook wat de verdeler betreft, kijk je best naar reputatie, ervaring en reviews. Op die manier verklein je de kans dat je rommel koopt, dat na enkele jaren defect raakt.

Ga je zwemspa steeds bekijken in de showroom, en let daarbij zeker op de kwaliteit van de materialen en de capaciteit van de pomp. Informeer je bovendien goed over de wijze waarop je zwembad kan afgedekt worden. Denk hierbij aan een isolerende kap of een afdekzeil. Dit beschermt niet alleen je zwembad, maar zorgt er ook voor dat het water langer z'n temperatuur behoudt.

Hoe wordt een zwemspa geplaatst?

Vooraleer je begint met het plaatsen van een zwemspa, wordt eerst een stevige fundering aangelegd. Wanneer het zwembad is gevuld met water, kan het immers een zware constructie worden. Er moet dus vooraf voor een stevige en stabiele betonnen fundering gezorgd worden, die bovendien volledig vlak is.

Na het leggen van de fundering kan gestart worden met het plaatsen van de zwemspa. Een swimspa kan zowel als inbouw of als opbouw geplaatst worden. Rondom de zwemspa wordt de ombouw doorgaans opgebouwd uit een sterke acryl. Eventueel wordt dit ook nog gecombineerd met hout.

Een zwemspa wordt vaak vooraf in de fabriek gemonteerd, en in één stuk geleverd. Er zijn echter ook bouwpakketten beschikbaar, waarbij de zwemspa ter plekke in elkaar wordt gezet.

Bij het plaatsen van een zwemspa moet je er ook rekening mee houden dat je minimaal één à twee krachtstroomaansluitingen van 3*16 Ampère moet voorzien. Rust de aparte stroomgroep uit met een aardlekschakelaar, en zeker af op 16 Ampère.

Wat is de prijs van een zwemspa?

De prijs van een zwemspa wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Enkele zaken die de prijs bepalen zijn het merk dat je kiest, de grootte van het bad, de extra's die je er graag bij wilt (verlichting, zitplaatsen, ...), het aantal propellers of jets dat je wil voorzien, het al dan niet toevoegen van een aparte jacuzzi, ...

Daarnaast zullen ook transportkosten en installatiekosten een onderdeel van de totale kostprijs vormen. Zeker de transportkosten mogen niet onderschat worden, aangezien een zwemspa redelijk groot is, en je bad vaak ook als één voorgemonteerd stuk wordt aangeleverd.

De prijs voor de goedkoopste modellen starten vanaf zo'n 10.000 à 15.000 euro. Ga je voor de duurste modellen, dan mag je rekenen op een prijs die kan oplopen tot zo'n 45.000 euro.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Wil je graag een zwemspa plaatsen, en ben je benieuwd naar de prijs voor het zwembad en de plaatsing? Dankzij onderstaand formulier kunnen wij je in contact brengen met de beste verdelers actief in jouw regio. Zij zullen je op basis van jouw gegevens een gratis offerte op maat bezorgen. Je ontvangt meerdere offertes van verschillende verdelers, waardoor je de mogelijkheid hebt om prijzen te vergelijken.

Alle offertes zijn bovendien gratis en zonder enige aankoopverplichting! Niets te verliezen dus.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden