×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

De prijs voor een zwembad is afhankelijk van vele factoren. Een prijs op maat ontvangen doe je dus best door offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende zwembadbouwers. Vergelijk hun prijzen, en betaal niet teveel voor je zwembad.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige aankoopverplichting.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zwembad-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Waarop letten bij het kiezen van een zwembadbouwer?

Een zwembad in je eigen tuin, wie droomt er niet van? Maar vooraleer je kan genieten van het heerlijk koele water in de zomer, moet het zwembad natuurlijk eerst nog geplaatst worden. Hiervoor ga je best in zee met een professionele zwembadbouwer.

Maar hoe kies je een geschikte zwembadbouwer? Best wel een belangrijke vraag, want een zwembad aanleggen is een flinke investering. Wij willen je in dit artikel alvast enkele tips geven die je op weg helpen bij het kiezen van een geschikte zwembadbouwer. Waarop moet je letten bij je keuze?

In dit artikel:

Ervaring

zwembadbouwer © Shutterstock - Kijk tijdens je zoektocht of een zwembadbouwer al de nodige ervaring heeft

Eerst en vooral moet je kijken of de zwembadbouwer wel de nodige ervaring heeft. Heeft de zwembadbouwer al meer dan 10 jaar ervaring, dan geeft dit een indicatie dat dit bedrijf goed werk levert. Zoniet zou de zwembadbouwer in kwestie al lang failliet zijn gegaan, bv. door slechte service of lage kwaliteit.

Wil dit zeggen dat zwembadbouwers met minder dan 5 jaar ervaring per definitie slechte installateurs zijn? Uiteraard niet, maar aangezien je niet kan afgaan op ervaring, moet je bij deze installateurs op zoek naar andere zaken die het nodige vertrouwen opwekken. Kijk bij deze installateurs bijvoorbeeld naar referenties of manier van aanpak.


Genieten van je eigen zwembad in de tuin? Het kan!

Genieten van een verfrissende duik in de zomer?

Gun jezelf een zomer vol zwemplezier

Een eigen zwembad? Laat het geen droom blijven!

Benieuwd naar de prijs voor een eigen zwembad?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een eigen zwembad in huis of in de tuin. Wie droomt er niet van? Laat het geen droom blijven, en trakteer jezelf op een zomer vol zwemplezier. Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
eigen zwembad

aanvraag starten


zwembad bouwen © Shutterstock - Bij je zoektocht naar een geschikte zwembadbouwer kijk je best naar een aantal specifieke zaken, zoals ervaring en referenties

Referenties

zwembad aanleggen © Shutterstock - Ga na waar een zwembadbouwer in het verleden al zwembaden heeft geplaatst, en bekijk eventueel foto's

Hoe kan je nog weten of een bepaalde zwembadbouwer wel de juiste keuze is? Door te gaan kijken naar wat hij in het verleden al geplaatst heeft! Referenties zijn een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een geschikte zwembadbouwer. Vraag bij een zwembadbouwer gerust naar referenties, en vraag meteen ook of je eens mag gaan kijken naar eerdere projecten. Zo kan je met je eigen ogen zien hoe het zit met de kwaliteit van zijn eerder geplaatste zwembaden.

Ga niet enkel kijken naar nieuw geplaatste zwembaden, maar ook naar vroegere projecten. Zo krijg je een idee of de kwaliteit van het zwembad nog steeds even goed is als er al een aantal jaren verstreken zijn.

Indien je kan, sla je best ook eens een babbeltje met de eigenaars van het zwembad, om uit hun mond te horen hoe hun ervaringen waren met de zwembadbouwer op vlak van gemaakte afspraken, aanpak en service.

Gemaakte afspraken

Soms kan het zijn dat je in contact komt met een jonge zwembadbouwer met weinig ervaring en referenties. Hoe kan je toch ontdekken of dit een betrouwbare zwembadbouwer is?

Hier moet je dan gaan kijken naar zaken als aanpak en gemaakte afspraken. Het is belangrijk dat de zwembadbouwer een duidelijk beeld kan geven van hoe de werken gaan lopen. Het gaat dan om afspraken omtrent verschillende aspecten van het project, zoals timing, gebruikte materialen en betaling.

zwembad plaatsen © Shutterstock - Bij het bouwen van een zwembad is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de zwembadbouwer

Gebruikte materialen

Maak ten eerste al goede afspraken rond de materialen die gebruikt gaan worden. Niet alleen de constructie zelf moet in orde zijn, maar ook het filtersysteem moet van goede kwaliteit zijn. Dit is een belangrijk onderdeel van je zwembad, dat lang niet altijd zichtbaar is. Er wordt dan ook soms wel eens vergeten om hier de nodige aandacht aan te besteden.

Timing

Ook timing is een belangrijk aspect van de samenwerking dat vooraf goed besproken moet worden. Meestal wordt wel een begindatum afgesproken, maar ook een einddatum laat je best op papier zetten. Het gebeurt wel eens dat een aannemer wel netjes op tijd met de werken begint, maar nadien dan enkele weken niet meer komt opdagen omwille van andere verplichtingen, zodat je zwembad veel later dan gepland wordt opgeleverd. Laat dus zowel begindatum als einddatum netjes op papier zetten, zodat je zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Prijs

De prijs is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel waarover de nodige afspraken gemaakt moeten worden. Zorg ervoor dat de zwembadbouwers op voorhand een goed beeld geeft van het prijskaartje, en dat je dus duidelijk weet hoeveel elk onderdeel zal kosten.

Garantie

zwembad bouwer © Shutterstock - Bij het bouwen van een zwembad is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de zwembadbouwer

Een zwembad plaatsen in een flinke investering. Het is dus belangrijk om te weten of je wel de nodige garantie hebt op belangrijke onderdelen, en hoe lang de garantieperiode duurt.

Zowat elke zwembadbouwer biedt een garantie aan. Zo kunnen zwembadbouwers dus niet het verschil maken. Wat wel verschilt, is de duur van de garantieperiode. Hier kan je als zwembadbouwer wel het verschil maken.

Aangezien het aanleggen van een zwembad best wel een serieuze investering in, mag je ook wel een lange garantieperiode verwachten. Sommige zwembadbouwers geven 10 jaar garantie, maar dit is veel te weinig. Bij sommige fabrikanten krijg je tot wel 30 jaar garantie op de waterdichtheid van je zwembad en tegen osmose. Dit mag je als een hele goede deal beschouwen.

Dienst na verkoop

Hoe ziet de dienst na verkoop van de zwembadbouwer eruit? Levert hij het zwembad op, en laat hij je daarna in de steek? Of heeft hij wel degelijk een dienst na verkoop waar je terecht kan van zodra je een probleem hebt met je zwembad?

Het is dus zeker interessant om dit vooraf eens met de zwembadbouwer te bespreken, of om op onderzoek te gaan op zijn website.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een zwembad

Om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt voor je zwembad, kunnen we je alleen maar aanraden om offertes aan te vragen bij verschillende zwembadbouwers, en hun prijzen te vergelijken. Via ons offerteformulier brengen wij je in contact met meerdere zwembadbouwers die voldoen aan jouw criteria. Zij sturen je elk een offerte op maat door, die je vervolgens rustig kan vergelijken.

Zit er een offerte bij die je aanstaat? Ga ervoor! Heb je geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend. Je hebt dus helemaal niets te verliezen.


zwembadbouwers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten zwembaden: het overzicht!
Hoe je zwembad verwarmen?
Offertes voor zwembaden